Agenda

Festa Verdaguer 2023 a Folgueroles

14-05-2023 | Durant tot el dia
Plaça Verdaguer, Folgueroles

A les 10 h
Tapís floral

Cobrim de flors el Pedró 

El 14 de maig, de 10h a 14h, tindrà lloc l’homenatge anual amb flors al poeta. Una ofrena floral renovada que evoca la tradició de deixar rams al monument del Pedró (Pericas, 1908) el dia del naixement del poeta.

Tothom està convidat a deixar el seu ram al monument al poeta. 

La Festa Verdaguer 2020, suspesa per la pandèmia, va mantenir un únic acte col·lectiu sota el nom «Cobriu-me de flors», consistent en l’ofrena floral al Pedró, origen de la festa, en la qual es cobreix de flors tot el monument. Aquella experiència va renovar la forma d’ofrena per als anys següents. Els tradicionals rams de flors portats per la gent de Folgueroles entapissen el Pedró el dia central de la festa i els dies següents sobre un teixit de vímet, obra de Pont de Querós. 

Aquest acte està impulsat i promogut per l’Associació Amics de Verdaguer des del 1977, en record una veïna del poble, la Pepa de Cal Rei, que fins i tot els moments més durs de la dictadura feia ofrena d'un ram al poeta pel seu aniversari.

A les 10 h
Mercat del llibre Vell de poesia

Cita anual del llibre de poesia antic, el XIX Mercat del Llibre Vell de Poesia comptarà amb una tria especial d’obres de poetes catalans a l’entorn de la plaça Verdaguer, en el marc de celebració dels actes d’homenatge al poeta. Serà el 14 de maig, a la plaça Verdaguer, de 10h a 14h, amb els paradistes: Llibreria Rodés, Tradillibreria, Sàrria de Llibres, Costa Llibreter, Llibreria Millà i Manuel del Pino.

Com a novetat 2023 es comptarà amb Irene Codina, de la impremta Pikment, que oferirà una mostra de l’art d’enquadernar llibres. 

Amb la col·laboració del Gremi de Llibreters de Vell de Catalunya. 

A les 12 h
Missa en record del poeta


Mn. Pere Oliva March oficiarà la missa en record del poeta amb motiu del seu naixement. Serà el 14 de maig a les 12h.

A les 12.30 h
Ballets i danses tradicionals de Folgueroles

El centre de la plaça Verdaguer de Folgueroles acollirà els ballets i les danses tradicionals que, amb la direcció de Montse Segalés, es ballaran al so del flabiol i del tamborí. A més del ball de cintes i la torinesa, el públic espera el ball de muntanya de Folgueroles, una dansa tradicional que només es balla una vegada a l’any i que crea molta expectativa, ja que les colles competeixen per saber qui aguanta més estona la balladora enlaire. Serà el 14 de maig a les 12:30h.

Sota la direcció de Montse Segalés, Anna Garriga i Irene Llavayol. Amb la música dels Flabiolaires de les Guilleries.

A les 13.30h
Parlament d'homenatge a Verdaguer


Parlament d’homenatge a Verdaguer a càrrec d’Izaskun Arretxe, directora de la Institució de les Lletres Catalanes. Serà el 14 de maig, als Jardins de Can Dachs, a les 13:30h. 

  • Festa Verdaguer 2023

    Festa Verdaguer 2023

Arxius adjunts: