Agenda

Festa Verdaguer 2023 a Folgueroles

13-05-2023 | Durant tot el dia
Folgueroles

A les 10h:
Plenari de la Societat Verdaguer

La Sala Mirador del Centre cultural de Folgueroles acollirà el 13 de maig a les 10h la trobada acadèmica anual dels membres de la Societat Verdaguer. 

Cloenda a càrrec de l’artista Roger Usart en record al recentment desaparegut Llorenç Soldevila. 

A les 12.30h
Les travesses de Verdaguer al Pirineu (1879-1883)

El 13 de maig a les 12:30 h, conferència Les travesses de Verdaguer al Pirineu (1879-1883) a càrrec de Bernat Gasull. Entre els anys 1879 i 1883, i especialment a partir de l’estiu del 1880, Jacint Verdaguer va desenvolupar, a l’entorn del futur poema Canigó, una prolífica activitat muntanyenca, pionera fins llavors en l’excursionisme català. Des del 2002, Bernat Gasull i Roig ha resseguit les passes del poeta pel Pirineu, en una recerca que l'ha dut a publicar Les ascensions de Verdaguer al Pirineu (Cossetània Edicions) i Maleïda (Verdaguer Edicions, 2015), a més de diversos articles, i a participar en el guió i l’assessorament històric dels films Maleïda 1882 i Canigó 1883. En el marc de la Festa Verdaguer es presenta el nou treball en curs centrat en els passos de Verdaguer pel massís de Canigó i el Pirineu oriental català. 

Cloenda amb cantada del Cor d’Homes de Folgueroles sota la direcció de Sebastià Bardolet.

A les 17 h
Festa de l'arbre de Maig

Festa popular
Punt de trobada: Plaça Verdaguer de Folgueroles
Tallada de l’Arbre a l’entorn del poble i retorn a la pl. Verdaguer on serà alçat.

El dia 13 de maig a la tarda hi haurà la tradicional tallada de l’Arbre. S’anirà a l’entorn del poble, a concretar properament, i es retornarà a la plaça Verdaguer amb l’Arbre en braços on serà alçat. L’Arbre de Maig és l’arbre que presideix la Festa Verdaguer com a símbol de la primavera i com a evocació de la cultura agrària del poble del poeta. 

L’Arbre de Maig de Folgueroles és una tradició iniciada el 1986 i declarada festa popular d’interès cultural per la Generalitat de Catalunya.

A les 20h
Enfiladors de versos

I Mostra de glosa de Folgueroles

Segona edició d’Enfiladors de versos, amb els glosadors Anna Tuà (ponicana), Núria Casals, Ferriol Macip, Margarida Joanmiquel i Àlex Pujols i la música de Guillem Ballaz i Marta Rius. Serà el dia 13 de maig a les 20h.

  • Festa Verdaguer 2023

    Festa Verdaguer 2023

Arxius adjunts: