Agenda

'Enemic de gàbies. Joaquim Molas i les avantguardes'. Inauguració d'exposició

22-05-2017 | 19 h
Palau Robert (Pg de Gràcia, 105), Barcelona

La mostra “Enemic de gàbies. Joaquim Molas i les avantguardes”, que es podrà visitar del 23 de maig al 27 d’agost, a la Sala 4 del Palau Robert, l’organitzen la Generalitat, l’Organisme Autònom de Patrimoni V. Balaguer i l’Aula Joaquim Molas de la Biblioteca Museu Víctor Balaguer, de Vilanova i la Geltrú. En són els comissaris els professors Enric Bou i Jordi Cerdà.

La directora de la Institució de les Lletres Catalanes, Laura Borràs, inaugurarà l’exposició el dilluns 22 de maig, a les 19 hores. També parlaran en l’acte el director general de Difusió, Ignasi Genovès; els comissaris de la mostra Enric Bou i Jordi Cerdà; la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Teresa Llorens, i el germà de Joaquim Molas i polític, Isidre Molas. També assistirà a l'acte la directora de la Biblioteca Museu Víctor Balaguer, Montserrat Comas.

L’exposició dona a conèixer la intervenció de Joaquim Molas en la descoberta i l’estudi de les avantguardes literàries i artístiques a Catalunya i en la reivindicació de la modernitat cultural i social. Una tasca a la qual va dedicar molts anys d’estudi i observació i que ja va començar de jove amb els llibres i revistes de la biblioteca del seu pare i posteriorment amb els coneixements que va assimilar durant els estudis a la Universitat de Barcelona i Liverpool.

Més informació AQUÍ.

  • Foto de Joaquim Molas