Agenda

"Art i follia. Joan Obiols Vié, psiquiatre humanista", amb Víctor Obiols

15-12-2018 | A les 17.00 h
Fundació Joan Brossa (C/ La Seca, 2, baixos. 08003, Barcelona)

Visita guiada a l’exposició Art i follia. Joan Obiols Vié, psiquiatre humanista per part de Víctor Obiols, un dels fills del protagonista de l’exposició. La mostra, d’entrada lliure i que es podrà veure fins al 14 d’abril del 2019 al nou espai de la Fundació, gira a l’entorn de la dicotomia entre la creació artística i la malaltia mental a l’entorn de Joan Obiols, un psiquiatre que mentre impulsava de manera pionera la teràpia a través de l’art, invertia energies a organitzar tota mena d’actes culturals a casa seva, sempre des de l’interès en l’avantguarda artística i científica. Joan Obiols va ser un home entusiasta, implicat en la creació cultural en un context, la dictadura franquista, absolutament negre i estàtic pel que fa a aquest àmbit.

La visita guiada la farà Víctor Obiols, músic, poeta i coneixedor de primera mà de l’ambient familiar del Dr. Obiols. La visita constarà d’un passeig per la primera sala de l’exposició, on hi ha una col·lecció de més de seixanta dibuixos d’Art Brut fets per pacients del Dr. Obiols i una vuitantena de retrats de malalts mentals. A la planta de dalt es mostrarà el material d’arxiu que documenta la intensa activitat cultural a casa dels Obiols i part de la seva pinacoteca particular. Mai abans s’havia exposat tot aquest fons particular en la seva totalitat.

Per tal d’assistir a aquesta activitat, cal reservar plaça enviant un correu a mcanelles@fundaciojoanbrossa.cat o trucant al telèfon 93 458 99 94. L’activitat té un cost de 4€ que caldrà pagar a l’entrar en efectiu. LES PLACES SÓN LIMITADES.

  • Visita guiada

    Visita guiada