XVI Assemblea General de Socis d’Espais Escrits

31-01-2017

Socis assistents a l'Assemblea General de Socis, al monestir de Pedralbes

Dilluns, 30 de gener vam celebrar la XVI Assemblea General de Socis d'Espais Escrits al monestir de Pedralbes, Barcelona, on van assistir-hi una trentena de socis. Al llarg del matí es va aprofitar per repassar la memòria d'activitats del 2016 i per presentar el pla de treball del 2017, amb els corresponents comptes. A més, es va renovar lleugerament la junta directiva amb la incorporació de dues vocals i es van presentar els nous socis.

El director de la biblioteca de Sant Feliu de Guíxols va presentar la ruta literària Gaziel, a Sant Feliu de Guíxols, que es va incorporar com a centre de difusió.
La directora de la Càtedra de Patrimoni Literari Anglada- Fages de Climent de l'UdG, coincidint amb l'Any Bertrana, va presentar la incorporació d'Aurora Bertrana a l'associació com a centre d'estudi.
Es va aprovar com a centre de difusió l'entrada a l'associació de la ruta literària "Els camins de la Renaixença", que vetlla l'ajuntament de Sant Martí de Centelles.
També es va aprofitar per donar la benvinguda als autors que vetlla directament la Institució de les Lletres Catalanes, gràcies a un acord del 2014 amb Espais Escrits. Amb aquests anys s'han incorporat al Mapa Literari Català: Calders, Sales, Tísner (2014), Roig, Marçal i Abelló (2015) i Riba, Sagarra i Raspall (2016). Aquest 2017 tots aquests autors també s'introduiran al web d'Espais Escrits i entren formalment a formar part de l'associació.
Finalment, el Col·lectiu Pere Quart va prendre la paraula per explicar que s'ocuparan del Marquet de les Roques i vetllaran per la memòria de Joan Oliver (Pere Quart).

Abans de dinar es va visitar l'exposició Dones silenciades. El llegat de Sor Eulària Anzizu al monestir de Pedralbes (1868- 1916), a càrrec de les comissàries Anna Castellanos i Maica Bernal.

L'assemblea en imatges.