De vacances? Troba la literatura sobre el teu mapa

18-07-2017

Rosa dels vents

La literatura de l’exili, qui la va escriure i on? Els itineraris vitals dels nostres autors clàssics, on transcorren? 

El Mapa Literari Català (MLC) és l’eina a l’abast de tothom per entrar en contacte amb llocs, autors i textos. Molts ja el coneixeu sobradament. Per a la resta, aquesta és una invitació a fer del MLC una guia de consulta i de descoberta per aquests dies d'estiu. 

Sabem que les vacances porten a espais nous. Alguns d’aquests llocs són ‘espais escrits’, punts sobre el mapa que els i les autores han fet seu amb la literatura. Aquest llegat, recollit en més de 1.600 textos sobre el mapa mundi és el que contribuïm a preservar i difondre. 

Veureu que sobre el mapa físic hi ha cartografiada la ‘paraula’ dels clàssics catalans de finals del s.XIX i XX. El resultat d’aquesta cartografia col·laborativa -feta entre tots els centres de patrimoni literari- és un mapa d’emocions, de vivències, que descriu la història i el lloc des de la mirada subjectiva de l’escriptor. Una aproximació amb valor artístic i literari. 

Veureu que alguns d’aquest ‘espais escrits’ s’agrupen en rutes (descarregables en gpx i pdf) per fer itineraris literaris autoguiats. Esteu doncs, convidats a fer cerques, lectures i desàrregues.

Bon estiu!

Més informació: Mapa Literari Català (MLC)