Raspall, Riba i Sagarra al Mapa Literari Català

05-05-2017

Imatge del mapa literari

Joana Raspall, Carles Riba i Josep Maria de Sagarra són les darreres incorporacions al web del Mapa Literari Català. Els seus textos ja són consultables en aquest bast i singular repositori de la literatura catalana a internet. 

Riba, Sagarra i Raspall  passen a incorporar-se al projecte gràcies a l’acord entre Espais Escrits i la  Institució de les Lletres Catalanes (ILC). Són tres del autors d’una llarga llista d’escriptors patrimonials en llengua catalana dels quals la ILC s’ocupa de difondre i gestionar la seva memòria. Gràcies a aquest suport, Espais Escrits incorpora cada any deu textos de tres autors diferents al web del Mapa Literari Català. Des del 2014 s’hi ha incorporat progressivament sis autors  que  s’agrupen sota aquesta tutela de l’ILC: Pere Calders, Joan Sales, Avel·lí Artís-Gener/Tísner, Montserrat Roig, Maria-Mercè Marçal i Montserrat Abelló. 

En aquesta ocasió, la tria dels textos,  la seva corresponent contextualització i la ubicació geogràfica sobre el mapa ha estat un treball a cura de l’escriptor Oriol Izquierdo. 

Amb aquetses incorporacions, el MLC segueix creixent, i supera ja els 1.500 de fragments d’obres literàries. Uns selecció de textos que sovint són acompanyats de contingut multimèdia, fotografies, vídeos i locucions amb veus tant reconegudes com les de Pere Arquillué, Carles Sales, Rosa Cadafalch o Mercè Managuerra.
Amb aquesta voluntat de seguir creixent, millorar la difusió dels autors i la usabilitat per part dels lectors, Espais Escrits projecta pel 2018 una renovació global de l’espai web.