Espais Escrits obre a Olot el curs en ‘Patrimoni Literari'

12-07-2017

en ruta Olot Vayreda

Avui ha tingut lloc la primera sessió del curs de Patrimoni literari: un recurs educatiu. Marian Vayreda, Aurora i Prudenci Bertana i Victor Català’, organitzat per Espais Escrit en el marc de l’oferta formativa de l’ICE Josep Pallach de Girona. 

El Museu dels Sants d’Olot ha obert amb la primera de les tres jornades formatives que ha d’aportar coneixement i nous recursos didàctics als i les docents inscrits. El curs està adreçat a professors i professores per a conèixer els recursos educatius i literaris de comarques gironines: centres de patrimoni, cases museu, rutes literàries...

La primera sessió ha comptat amb les paraules de benvinguda d’Anna Aguiló, presidenta d’Espais Escrits, i Josep Berga, regidor de cultura d’Olot. El curs ha seguit amb la Ruta Marian Vayreda a la Moixina, la visita al Museu dels Sants i la conferència de Mita Casacuberta Recuperar Marian Vayreda al segle XXI.

El dijous 13 és el torn d’Aurora i Prudenci Bertrana, una aproximació que es fa amb la visita al fons documental Prudenci i Aurora Bertrana (Biblioteca Barri Vell de la Universitat de Girona) i les conferències de Xavier Pla, Prudenci Bertrana: l'escriptor com a caçador d'històries, i Mariàngela Vilallonga, Aurora Bertrana: primer viure i després escriure.

El divendres dia 14 es clou el curs a l’Escala, al Museu de l'Anxova i la Sal, per parlar de Víctor Català. S'ha programat la Ruta Caterina Albert/Víctor Català pel barri vell de l'Escala i es farà una aproximació a l'obra de l’autora amb la conferència Caterina Albert, Víctor Català i la seva obra, a càrrec de la filòloga Núria Nardi.

El curs compte amb la col·laboració de les entitats sòcies d’Espais Escrits per a impartir la formació. Patrimoni literari: un recurs educatiu, arriba a la cinquena edició amb un ple total d’assistents i l'entitat, juntament amb l'ICE, ja projecten una nova formació de cares a l’octubre.