Arrenca l’Any Palau i Fabre

21-04-2017

Fotografia de Josep Palau i Fabre

Avui, 21 d'abril de 2017, fa cent anys del naixement del poeta Josep Palau i Fabre. Coincidint amb aquesta efemèride, la Generalitat ha designat el 2017 com a Any Palau i inicia el programa commemoratiu fins a l’abril del 2018. D’aquesta manera, pren el relleu a l’Any Llull i conviu amb l’activitat de l’Any Betrana, dedicat a Aurora i Prudenci Bertana.

Pels centres que treballen per a la conservació i preservació del patrimoni literari del país, aquestes grans esdeveniments literaris s’entenen com un èxit i una gran oportunitat. Significa per a la institució que representa l’autor, en aquest cas la Fundació Palau i Fabre, l’ocasió per a projectar l’important llegat patrimonial del poeta, amb seu a Caldes d’Estrac. Però també per a la resta de centres, representa el reconeixement al treball de difondre la literatura i els autors com un bé cultural i col·lectiu a l’abast de tothom.

Celebrem doncs l’obertura de l’Any Fabra i us convidem a llegir i rellegir l’obra del poeta, a acostar-vos al centre que el representa, La Fundació Palau a Caldes d’Estrac, i a seguir descobrint el llegat literari dels nostres autors arreu de Països Catalans. 

Trobareu tota la informació sobre el poeta, la Fundació Palau i la ruta literària que porta el seu nom AQUÍ