Any Manuel de Pedrolo

01-02-2018

Manuel de Pedrolo

Aquest 2018 es commemora el centenari del naixement de Manuel de Pedrolo, un dels escriptors més prolífics i fecunds de la història de la literatura catalana. Desenvolupà tots els gèneres, teatre, poesia, poesia visual, assaig i novel·la. La seva bibliografia supera el centenar de títols i fou el narrador més llegit de la postguerra, a més de rebre 23 premis literaris, entre ells El Premi d’Honor de les Lletres Catalanes l’any 1979.

Dirigí la col·lecció La Cua de Palla que va recollir les millors obres del gènere policíac i traduí al català autors de prestigi. Va aconseguir guanyar lectors en català. Sempre es va declarar independentista i la seva integritat moral fou un exemple per a tots. 

A continuació les diverses activitats del mes de febrer:

Diumenge, 4 de febrer a les 19.00 h: Concert "Un homenatge a Pedrolo" de Cesc Freixas. Més informació.

Divendres 9 de febrer a les 19.00 h: Homenatge a Manuel de Pedrolo dins del marc del Festival de novel·la negra de Mallorca, a la Biblioteca Ramon Llull. Més informació.

Diumenge, 11 de febrer a les 11.30 h: Taula rodona a Cervera "Pedrolo, segarrenc d'àmbit nacional". Més informació.

Dijous, 15 de febrer:  Xerrada a càrrec d'Adelais de Pedrolo, a Teià. A concretar.

Dijous, 22 de febrer a les 19.00 h: Presentació de "Manuel de Pedrolo. La llibertat insubornable", a la llibreria documenta de Barcelona. Més informació.

Dimecres, 28 de febrer: Xerrada a càrrec d'Anna Villalonga, en el marc dels Vespres Negres de Sant Feliu de Llobregat.A concretar.Altres efemèrides que se celebren aquest 2018 són:

150 anys del anixement de Pompeu Fabra i 100 anys de la publicació de la Gramàtica Catalana

100 anys del naixement de Maria Aurèlia Capmany

100 anys del naixement de Montserrat Abelló

50 anys de la mort de Carles Fages de Climent