Pedrolo i Molina, Manuel de
Escriptors i Espais / Comarca La Segarra / Pedrolo i Molina, Manuel de
Escriptors i Espais / <a href='home.php?op=6&module=escriptors&idco=36' class='ruta_links'>Comarca<br> La Segarra</a> / Pedrolo i Molina, Manuel de
Pedrolo i Molina, Manuel de - Fundació Pedrolo - Concabella (La Segarra)

Manuel de Pedrolo (L’Aranyó 1918 - Barcelona 1990). Els seus pares pertanyien a una família de propietaris rurals de Cervera, que s’havien traslladat a l’Aranyó per dificultats econòmiques.

Després de publicar el primer llibre, el 1949, Ésser en el món, ja no va parar d’escriure en més de quaranta anys. Desenvolupà tots els gèneres, teatre, poesia, poesia visual, assaig i novel·la. La seva bibliografia supera el centenar de títols i fou el narrador més llegit de la postguerra, a més de rebre 23 premis literaris, entre ells El Premi d’Honor de les Lletres Catalanes l’any 1979.

Dirigí la col·lecció La Cua de Palla que va recollir les millors obres del gènere policíac i traduí al català autors de prestigi. Va aconseguir guanyar lectors en català. Sempre es va declarar independentista i la seva integritat moral fou un exemple per a tots. Amb la seva obra (cal no oblidar els seus abundants articles a revistes i diaris) i pensament va contribuir a treure de l’anonimat l’independentisme en s’hi trobava als anys 70 i principis dels 80 i va aprofitar el seu ressò mediàtic per deixar-ne testimoni.

La Fundació Manuel de Pedrolo va començar a caminar legalment l’abril de 2006, actulament està ubicada al Castell de Concabella. Tots els projectes i activitats que contempla la Fundació es desprenen d’aquesta neta i ferma voluntat de rescabalar de l’oblit la vida, l’obra i el pensament de l’autor. D’entre les principals finalitats està la promoció i defensa de la filosofia i ideologia que recull la seva obra i el seu pensament, sense el qual no s’entén ni l’obra ni el context en el qual fou elaborada. Pensament que no és altre que el de la defensa de la independència i voluntat de servei als Països Catalans.

L’Espai Manuel de Pedrolo, inaugurat el febrer del 2015, està integrat per l’exposició permanent Pedrolo, més enllà dels límits, l’arxiu del fons, obert i consultable per als estudiosos, i una sala d’exposicions temporals.
Pedrolo i Molina, Manuel de
Espais Escrits
Pedrolo i Molina, Manuel de
Informació de contacte

Entitat
Fundació Pedrolo
Adreça
Castell de Concabella, C/ de la font, s/n - 25211 Concabella (La Segarra)
Tel. / Fax
670649937
@ / Web
Horari
De maig a setembre dissabtes de 10 a 18 i diumenges i festius de 10 a 14 |
D’octubre a abril dissabtes, diumenges i festius de 10 a 14 |
Per a grups es pot concertar visita entre setmana al 973 520 030 per altres consultes trucar al 670 649 937
Exposició permanent
"Pedrolo, més enllà dels límits"
Fundació Pedrolo
 
angles castellano