imatge superior
Espais Escrits
Espais Escrits
 
....Les regles són fetes per trencar-les, i trencarles és potser la pedra de toc que ens permet mesurar la importància d’un home i una dona.
Manuel de Pedrolo. Com en Carbó em fa pensar Barcelona 1965, Editorial Selecta. Pròleg al llibre del Joaquim Carbó: Solucions provisonals..
Destaquem:
 

 

El passat mes de maig, el col·lectiu Pere Quart, arran de la disminució d’hores lectives en el currículum de batxillerat, escrivia un manifest d’alerta sobre el perill de relegar la literatura a espais residuals.

La campanya de conscienciació impulsada per aquest col·lectiu ens demostra, d’una banda, que estem en una situació de risc, per no dir d’emergència; però, de l’altra, pel ressò que ha tingut evidencia que tenim molts professors conscienciats i capaços de transmetre el nostre llegat literari amb passió i coneixement. La societat catalana, per sort, ha sabut conservar el seu llegat i disposem de múltiples centres, equipaments i iniciatives que s’ocupen de vetllar perquè la riquesa literària i lingüística del nostre país no es perdi. Moltes d’aquestes iniciatives sobre patrimoni literari s’aixopluguen sota el paraigua d’Espais Escrits, una entitat que compta amb 82 centres associats arreu dels Països Catalans amb l’objectiu comú de “preservar els mots”. [+]

La casa del mes d’agost està dedicada a l’Espai Jesús Moncada de Mequinensa. Un cop mes et convidem a participar al concurs del QuèLlegeixes? i a respondre les preguntes sobre l’autor. D’entre totes les respostes correctes sortegem un premi. Participa-hi![+]
 
angles castellano