imatge superior
Espais Escrits
Espais Escrits
 
"Suau plovia sobre el bosc tendríssim | de pins i diminutes margarides. | Sols el silenci, sols nosaltres sols."
Gerard Vergés. Long play per a una ànima trista, Barcelona, 1986, Proa.
Destaquem:
El mes de maig passat, el col·lectiu Pere Quart escrivia un manifest d’alerta sobre el perill de relegar la literatura a espais residuals i encetava una campanya de denúncia i sensibilització per reivindicar la presència de la literatura a l’ensenyament.

El manifest ha donat l’oportunitat a escriptors, professors, alumnes i opinadors en general a donar-hi suport i dir-hi la seva. Tots sabem que les respostes polítiques triguen i que a vegades fan tard. Això no obstant, si fem una mirada àmplia al sistema literari català ens adonem que tenim centres de patrimoni literari de molta qualitat i amb un potencial que mereix ser conegut, debatut i, si convé, reformulat.

Espais Escrits. Xarxa de Patrimoni Literari Català, amb 82 socis arreu dels PPCC, conscient de la seva responsabilitat en aquest tema, convoca a diversos agents del món de la literatura a fer una jornada de reflexió i a debatre sobre com, els equipaments de patrimoni literari, destinats a preservar-lo, acostar-lo i difondre’l, poden incidir més en la relació de la literatura i l’educació.

Tríptic
Programa
[+]
Del 27 d’octubre al 3 de desembre tindrà lloc el curs "El patrimoni literari, un recurs educatiu", al Col·legi de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres i en Ciències de Catalunya. Podeu veure el programa i inscriure-us aquí. [+]
Dediquem la casa del mes d’octubre a la Càtedra de Patrimoni Literari Anglada - Fages. Si responeu correctament tres preguntes, podeu aconseguir un lot de materials sobre la vida i l’obra de Maria Àngels Anglada!
Vés al concurs! [+]
 
angles castellano